3 viktige tips når du leder efter et huslån

At købe en bolig vil sandsynligvis være den største finansielle transaktion du nogensinde vil gøre, så det er naturligt at føle sig overvældet. For at gøre processen lidt lettere for dig har vi bedt nogle mennesker at dele deres bedste tips at huske på når du leter efter et huslån af BRF. Læs videre for at se hvad de havde at sige.

Резултат с изображение за mortgage

Du vil drage fordel af at kigge rundt

Matt Frankel: Alt for få mennesker kigger rundt efter en långiver, før de tager et huslån. Renter og omkostninger kan variere betydeligt mellem långivere og du kan blive overrasket over hvor stor en forskel lånerenter can gøre.

Lad os sige f.eks. at du vil købe et hjem for $300,000 og at din udbetaling er 20%, hvilket betyder, at du skal have et huslån på $240,000. En långiver tilbyder dig en rente på 4%, mens en anden giver dig en rente på 3,9% med de samme omkostninger på et 30-års lån. Dette synes ganske lige. Men den renten, der knap er billigere vil spare dig over $5.000 i renter over låneperioden. Derfor er det vigtigt at kigge omkring lidt.

Vil du ansøge om flere långivere vil det ikke skade din kreditværdighed. Det er rigtigt at låneansøgninger kan påvirke din kreditværdighed, men FICOs formel har noget for dette isærd. I bund og grund; hvis du udfylder alle dine ansøgninger for et huslån eller billån inden for en regelmæssig periode (14 eller 45 dage, afhængigt af den nøjagtige version af FICO formelen) vil det tælles som én ansøgning. Med andre ord vil det have nøjagtig samme effekt på din kredit om du ansøgee om ét huslån eller 20 huslån.

Du har intet at tabe og tusindvis af kroner at potentielt spare ved at kigge rundt efter et lån.

Резултат с изображение за mortgage

Overvej et fastforrentet huslån

Selena Maranjian: Da renten har nået en næsten historisk lavpunkt er det en god idé at kigge efter et fastforrentet huslån. Der er dog tidspunkter da et fastforrentet huslån vil være bedre for dig.

Husk, at et fastforrentet lån har en fast rentesats. Hvis du har en 4,5% rente på et 30-årigt fastforrentet huslån, for eksempel, vil du altid nyde denne lave rente i op til 30 år – uanset hvordan renten udvikles. (Og da renterne er så lave er det sandsynligt at de til en vis grad vil fortsætte med at stige under de kommende år.)

I mellemtiden vil et lån med en justerbar rente typisk have en indledende rente, der ofte er lavere end hvad du ville få med et fastforrentet lån. Renten er typisk låst under en relativt kort tid, såsom tre eller fem eller syv år. Et huslån med en 5/1 justerbar rente vil f.eks. holde renten stabil i de første fem år, før den begynder at justeres årligt. Denne vil stige hvis de gældende renter stiger, eller mindske hvis de gældende renter falder. Der er ofte en grænse for hvor meget din rente kan stige på en gang. Dit huslån med en justerbar rente kan dog i fremtiden har tocifrede renter – og det kan gøre dine månedlige betalinger meget dyrere.

Dette udgør et skræmmende scenarie, men ikke hvis du kun vil være i dit hjem i et par år, eller hvis du er meget sikker på at renterne vil falde eller forblive stabile. Som et eksempel på hvor lavt en justerbar rente kan fungere kan du se på Bank of Americas hjemmeside at de for nylig annonceret et 30-årigt fastforrentet lån (med 0,813 procentpoint) for 3,625%, vs. en rente på 2,5% for et 5/1 justerbart lån (med 0,761 procentpoint).

Glem ikke online långivere

Brian Feroldi: Som Matt sagde ovenfor kan det virkelig være en god idé at kigge rundt.

Dog kan din naturlige instinkt være at kun overveje banker i dit lokalområde. Det kan vise sig være en fejltagelse fordi mange långivere, der kun er online, kan tilbyde utrolige tilbud – så glem ikke at inkludere dem i din søgning.

Det oplevede jeg på første hånd mindre for end en måned siden. Jeg så at renter på huslån var faldet, så jeg beregnede mine omkostninger og indså da at jeg kunne spare en masse penge ved at refinansiere mit lån. Jeg ringede nogle få lokale långivere for at få tilbud, men jeg besluttede også at udfylde en ansøgning med en netbank. Til min overraskelse tilbudt netbanken mig den bedste deal, så jeg besluttede at gå videre med dem.

Et par uger senere underskrev jeg kontrakten.

Når alt er klart beregnet jeg at netbanken sparet mig mere end 10 000 kroner i afsluttende omkostninger.

Hvis du leder efter et huslån skal du sørge for at inkludere nogle få netlångivere i din søgning. Du kan bare blive overrasket over hvor konkurrencedygtig deres priser kan være.

Leave a Reply