Sikkerhedstips til gør-det-selv-mænd og entreprenører fra vores udlejningsvirksomhed.

Det er vigtigt at følge de nødvendige sikkerhedsprocedurer når man er på en byggeplads og når man bruger tungt, holdbart lejet udstyr. Byggepladser er ofte meget travle hvor der sker en masse på samme tid. Der kan være varierende trafikmønstre, udstyr der kommer og går i løbet af dagen og adskillige entreprenører som arbejder på det samme projekt. Med alt dette taget i betragtning, kan sikkerhed være meget bekymrende. Du kan dog gøre byggepladsen til et meget sikrere sted, ikke kun for dig, men også de andre entreprenører, hvis du holder dig til sikkerhedsprocedurererne imens du arbejder og følger et par simple sikkerhedsregler omkring lejet udstyr.

Byggeudstyr og maskinsikkerhed

Når du bruger lejet udstyr og maskineri, skal du følge alle de tips du har fået af udlejningsvirksomheden, imens du er på byggestedet. Når det kommer til at bruge byggeudstyr og maskiner, er en af de vigtige sikkerhedstips at du altid skal have sikkerhedssele på. Selvom maskineriet typisk ikke kører hurtigt, er der ofte mange maskiner i gang på samme tid. Nogen gange, skal du måske endda krydse en offentlig vej for at komme fra den ene opgave til den anden. I tilfælde af en kollision eller at maskinen ruller pga. Farer som grøfter eller bjergkløfter, hjælper sikkerhedsselerne med at holde arbejderne inden i maskinens beskyttende struktur.

Det er også vigtigt at tage brug af udlejningssikkerhedstips når man går ind og ud af byggekøretøjer fra udlejningsvirksomheder. Når du går ind og ud, skal du altid have ansigtet mod køretøjet og bruge trinene og gelænderet som er installeret for din sikkerheds skyld. Du skal også opretholde tre forskellige kontaktpunkter når du går ind eller ud af køretøjet for at sikre din sikkerhed.

At sikre læs til transport

En anden vigtig sikkerhedsprocedure er at sikre at last er ordenligt sikret under transport. Brugervejledningen vil altid give entreprenørerne retningslinjer omkring de korrekte procedurer bag at laste og transportere. Vær altid sikker på at traileren er spændt ordenligt fast til køretøjet, at du bruger sikkerhedskæder, at bremserne er låst inden du læsser på og at alle lysene virker ordenligt inden du begynder at køre.

Fordi byggepladser kan være farlige,  er der flere sikkerhedstips som entreprenører bør gøre brug af bl.a. At have noget ordenligt tøj på, at vide hvor der ligger underjordiske ledninger og rør og holde øje med eventuelle farer som der er omkring dig.

Leave a Reply