7 enkle tips til leg udendørs

Det virker enkelt, ikke? Børn er af naturen nysgerrige, så det skulle falde dem helt naturligt at lege udenfor. Men overraskende nok tilbringer børn i dag mindre og mindre tid udendørs, og bruger i stedet over 7,5 timer foran en elektronisk skærm hver dag.

Tid til at gå på opdagelse og lege udenfor kan hjælpe børn med at udvikle selvtillid, fin- og grovmotorik, kreativitet, opfindsomhed og samarbejde. Disse vigtige færdigheder kan de få, afprøve og udvikle simpelthen ved at lege i sandet, bygge huler af grene, fange insekter eller opdæmme vandpytter. Hvis de får chancen til at interagere med naturen, hjælper det børn med at forstå og skabe en personlig tilknytning til den verden, de lever i, og som de i sidste ende afhænger af for mad, vand, husly og plads.

Udendørs leg er enkelt, OG det falder børn naturligt. For børn, der ikke er vant til at lege udendørs, kan det være nødvendigt med lidt opmuntring og modellering. Hvis et barn er ældre eller lidt nervøs og ikke har haft den store erfaring med at lege udendørs alene eller sammen med andre, er her nogle enkle tips, så det kan blive en god oplevelse.

  • Tag tid til at lukke og slukke og gå ud at lege.
  • Identificer interessante steder at lege og gå på opdagelse – i sikkerhed for biler, hurtigt strømmende vand og andre farer.
  • Opmuntr til og vis (om nødvendigt) opdagelse, observation, kreativ fortolkning og videbegæ
  • Deltag ivrigt, hvis du bliver inviteret. Hold dig ellers roligt i baggrunden.
  • Lad børn være bø
  • Find egnede steder til, hvis der pludselig er en, der skal tisse.
  • Bring vand, ekstra undertøj (afhængigt af alder), ekstra varmt tøj eller overtøj, solcreme, toiletpapir mm.

Det kræver ikke et vildnis at fascinere et barn på opdagelse. Søg efter alsidig vegetation / områder med ukrudt, træer eller skovområder, vand, grene, sten, bakker. Uberørt og smukt kan være dejligt for en vandretur med familien eller en park i området, men det er ikke det allervigtigste, når det gælder leg udendørs. Et barns naturlige nysgerrighed og sunde fantasi vil gøre sig gældende, når barnet for tid og plads til at lege udendørs. Opmuntr, gå med, og nyd at lege!

Tips som uno.dk

Leave a Reply