Palleløfter Sikkerhedstips og Procedurer

Uanset hvor du finder en lastet palle, vil du sandsynligvis finde en palleløfter i nærheden, som er klar til at flytte den. Palleløftere bruges i næsten ethvert industri-, lager-, engros- og endda store detailanlæg over hele landet. Utallige amerikanske arbejdere bruger dette uundværlige udstyr til materialehåndtering. Mange operatører af palleløftere er meget velkendte med og dygtige til at flytte store laster med deres palleløftere, men alligevel sker der stadig ulykker.

Næsten alle palleløfterulykker kan forebygges. Selvom de medvirkende årsager til uheld ved palleløftere varierer, er grundårsagen til de fleste ulykker med palleløftere menneskelig fejl. Desværre er sikkerhed ved brug af palleløftere noget, der ofte tages for givet i nogle virksomheder, og det er her chancen for hændelser, der forårsager personskade eller materielle skader, er størst. Det behøver de ikke være.

Hvis virksomheder strengt følger sikkerhedsprocedurer ved brug af Ergolift palleløftere, reducerer det markant oddsene for at have en ulykke. Det kan muligvis lyde for forsigtigt at starte et palleløftersikkerhedsprogram på dit anlæg, men selv den mindste smule forebyggelse er meget værd. Det er især tilfældet, når det kommer til sikkerhed ved manuel betjening af palleløftere.

Ulykker og Skader I Forbindelse med Brug af Palleløfter

Du tror måske, at palleløfterulykker er sjældne eller af mindre karakter, men det er ikke, hvad statistikken viser. Materialehåndtering er altid risikabelt, og et lagermiljø udgør en høj procentdel af industriulykker og kvæstelser. Mange hændelser involverer forkert eller uforsigtig brug af palleløftere, der resulterer i alvorlige kvæstelser. Størstedelen af ​​palleløfterrelaterede skader er rygskader. Imidlertid forekommer knusninger af fødder og hænder ofte også ved forkert brug af palleløftere.

Rygskader er alt for almindelige på amerikanske arbejdspladser. U.S. Bureau of Labor Statistics offentliggjorde, at over en million arbejdere årligt udsættes for belastningsskader. Hver femte arbejdsskade består af rygskader og udgør 25 procent af alle erstatningskrav. Dette koster milliarder af dollars for den amerikanske økonomi, og noget af dette kunne spares ved at være opmærksom på grundlæggende sikkerhedsprocedurer, når man betjener palleløftere.

Forebyggelse af personskader ved brug af palleløftere kræver opmærksomhed og dedikation fra både medarbejderens og arbejdsgiverens side. To af de største bidragydere til palleløfterulykker er manglen på ordentlig træning og uopmærksomhed. Begge kan overvindes med implementering af sikkerhedsprotokoller til palleløftere og sikre, at medarbejderne er kyndige og opmærksomme under betjening.

For at hjælpe med at forbedre dit holds præstation på lageret er det bedst at opbygge et uddannelsesprogram. Det starter med at skitsere den grundlæggende viden for sikker håndtering af alle former for palleløftere, samt at gennemgå sikkerhedsprincipperne for selve det at læsse palleløfternes. Sikkerhed ved brug af en palleløfter kombineret med pallesikkerhed er de to komponenter, som skal sættes sammen for at undgå potentielt farlige situationer. Her er nogle sikkerhedstips til palleløftere, der begynder med manuelt styrede palleløftere.

Fokus på Sikkerhed: Tips om Korrekt Palleløfter Brug

Det er vigtigt at bruge den bedste praksis, når du betjener palleløftere, da dine medarbejders sikkerhed afhænger af det. Manuelle palleløftere er en meget enkel, omkostningseffektiv løsning, men kræver større manuel kraft for at betjene. På den anden side tager elektriske palleløftere dine tunge løft for dig, hvilket gør dit job lettere og mere gennemførligt, når du arbejder med belastninger med tunge vægte. Hver type palleløfter har sine egne sikkerhedsmæssige betænkeligheder på grund af de forskellige måder at bruge dem på. Læs videre for at lære mere om sikker brug af manuelle og elektriske palleløftere

Sikkerhedstips til Manuelle Palleløftere

Der er mange forskellige modeller af palleløftere på markedet, og de leveres af en række producenter. Selvom dette udvalg af materialehåndteringsudstyr alle har forskellige egenskaber som lastkapacitet og sikkerhedsanordninger, kan palleløftere opdeles i to separate kategorier – manuelle palleløftere og drevne palleløftere. Disse to grupper tjener muligvis det samme generelle formål med at overføre paller fra et sted til et andet, men OSHA betragter dem som forskellige, hvad angår uddannelse af operatørsikkerhed.

I henhold til OSHA-regler kan manuelle palleløftere bruges af enhver uden at blive trænet i sikker og korrekt brug. Denne officielle opfattelse ændres, så snart en palleløfter er drevet af alt andet end menneskelig muskel. Elektrisk drevne palleløftere udgør et flertal af drevne trucks efterfulgt af et lille antal udendørs palleløftere, der er drevet af benzin- eller propanforbrændingsmotorer. Gaffeltrucks betragtes ikke som palleløftere af OSHA. Gaffeltrucker er specifikt identificeret og kræver en mere avanceret træning.

Bare fordi manuelle palleløftere ikke kræver formel træning og dokumentation fra OSHA, betyder det ikke, at der ikke er sikkerhedsrisici forbundet med selv de letteste trucks. De samme sikkerhedsprincipper gælder, uanset om arbejderne betjener en palleløfter med en kapacitet på 3.000 pund eller en kæmpe model, der er i stand til at løfte over 10.000 pund. Mennesker kan komme lige så alvorligt til skade, og værdier kan også blive beskadiget ved forkert betjening af enhver palleløfter. Lad os se på nogle tip til sikker håndtering af manuelle palleløftere:

Instruer altid medarbejderne om hvordan man bruger en manuel palleløfter korrekt, før de får lov til at betjene den. Det inkluderer alle forskellige palleløftere i anlægget, ikke kun en oversigt over palleløftere generelt. Den bedste instruktion består i at forklare, demonstrere og derefter undersøge medarbejderen for at sikre, at de har bevaret informationen og er komfortable med hensyn til deres betjeningsevner.

Selvom OSHA ikke kræver formel træning til betjening af manuelle palleløftere, skal detaljer om, hvem der er trænet, hvornår træningen var afsluttet, og hvilken specifik model der blev demonstreret, dokumenteres og bevares. Dette sætter en professionel tone på arbejdspladsen og antyder, at sikkerhed ikke bliver nedprioriteret.

Se producentens betjeningsvejledning. De fleste modeller leveres med en brugermanual, der viser unikke funktioner for palleløftermodellen. At læse manualen omhyggeligt bør være en del af træningen

Efterse altid palleløfteren, før du betjener den. Kig efter eventuelle revner i rammen eller tegn på stress. Slid forekommer på alle materialehåndteringsstykker, og det kan resultere i katastrofale svigt, en sammenbrudt lastning og alvorlig skade.

Leave a Reply